woensdag 23 september 2009

GroundAbout

GroundAbout. Urban sensibility is and around Eindhoven.
Een project van Ernst van der Hoeven en Frank Bruggeman.



Het project gaat over om je heen kijken. Het gaat over groen, natuur en cultuur als een geheel.
Ze willen meer laten zien dan het vanzelfsprekende publieke groen van plantsoenen, parken en lanen. Het bevind zich in de coulissen van de stad, de restruimtes en schemerzones.



Bij de binnenkomst kregen we een plattegrond van alle plekken die ze in Einhoven hebben gefotografeerd. In het midden van de ruimte stond een houten installatie wat je als uitkijkpunt kon gebruiken.
Vanaf daar kon je de posters die op een pallet lagen goed zien. Van boven af zag je het overzicht van de plekken in Eindhoven.


Hieronder zie je mijn top 3 foto's van de plekken.


Tongelreep-eiland, viaduct A2
(Stappendijk)

Dit was de eerste foto die ik zag en die bleef de hele tijd hangen. Dit kleine plaatje geeft niet de indruk weer wat die poster bij mij deed toen ik die zag. De natuur komt heel mooi navoren en dan op de achtergrond zie je de graffiti heel subtiel. Zonder die graffiti zou het plaatje niet de kracht hebben dat het nu heeft. Ze ondersteunen elkaar.


Warmoes (beta vulgaris), Volkstuin Vereniging Limbeek
(antony van Leeuwenhoeklaan)

Dit is een hele mooie volle foto. Er is heel veel te zien. Op een of andere manier trok de foto mij heel erg aan. Er zit bijna geen ruimte in de foto, alleen een stukje rechts boven. Toch is het niet storend of heel druk.



Hall of Fame, berk (Betula pendula)
(Berekuil)

Deze foto spatte van de grond af. Hij is zo helder. De kleuren van de natuur met de graffiti komt zo mooi op de foto uit. Links loopt de muur door maar dat is niet storend. Dat komt waarschijnlijk doordat je aan de rechterkant nog een stuk gras ziet, waardoor er wel ruimte wordt gecreƫerd en het beeld niet te vol wordt.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten